Kaczka z jabłkami

Składniki:

1 średniej wielkości kaczka
3 jabłka
1 niewielki kawałek imbiru
Przyprawy do smaku: sól, pieprz, rozmaryn

Wykonanie:
Kaczkę umyć w zimnej wodzie. Szczodrze zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz obsypać solą, następnie rozmarynem i pieprzem. Jabłka obrać ze skórki i pokroić. Imbir równierz obrać ze skórki i drobno posiekać. Wypełnić kaczkę jabłkami i imbirem. Zamknąć ją przy pomocy kilku drewnianych wykałaczek i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni na około 3 godziny. W czasie pieczenie zglądać i upewniać się, że równo się piecze z każdej strony. Podawać z ziemniakami, ryżem, a najlepiej z kaszą jaglaną i surówką z kiszonej kapusty

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s