Przepis na bigosowanie

 

Do przygotowania bigosu potrzebujemy oczywiście kapustę.

W tym roku ze względu na upały które panowały w Polsce, kapusta jest dość droga. A jeszcze droższa szatkowana. Wobec tego żeby przyoszczędzić załatwiamy sobie niszczarkę do dokumentów (najlepiej jakąś wypasioną – może być Cobra).

kobra_collector

A oto efekt krótkiej ale efektywnej pracy takiej maszyny:

zdjęcie2434 zdjęcie2409

 

Oczywiście musimy jeszcze ją ukisić:

zdjęcie2436

Do ubijania możemy użyć kobiety ( czy raczej jej stóp, pilnujmy żeby umyła wcześniej) słusznej postury jeżeli mamy takową przy sobie.

po kilku dniach już możemy gotować bigos.

zdjęcie2406

Taką potrawa możemy pochwalić się znajomym, a zwłaszcza tym za oceanem, bo jak wiadomo :”Bigos to szczególne, specyficzne danie. Kapusta siekana i siekane mięso długotrwale gotowane”.

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s